Strategie AV21 - výzkumný program Potraviny pro budoucnost |
|||||
---|---|---|---|---|---|
|
Název projektu | Popis projektu | |||
2015-2019 |
Strategie AV21 Potraviny pro budoucnost řešitel projektu: Mgr. Richard Lhotský, Ph.D. |
Výzkumný program Potraviny pro budoucnost reaguje na významný společensko-ekonomický problém, kterým je riziko celosvětového nedostatku potravin, jejich kvalita, vliv na zdraví člověka a efektivita produkce. Využívá multidisciplinární přístupy a nejmodernější technologie, které mohou přispět nejen k vyšší efektivitě šlechtění, k lepšímu využití cenných látek či mikrořas, ale v konečném důsledku i k prevenci některých nemocí trávicího traktu, či k omezení plýtvání potravinami. Programu se účastní špičková výzkumná pracoviště ústavů AV ČR, která spolupracují s významnými univerzitními a rezortními pracovišti. Nové poznatky pomohou například šlechtitelům a využijí je i podniky zabývající se produkcí a zpracováním rostlinných a živočišných potravin, státní správa, či neziskové organizace. Více o projektu. ZDE |
|||
|